Hak Cipta Terpelihara. Sebarang item yang mahu diambil daripada blog ini wajib mendapat keizinan pemilik blog. Budi Bahasa Amalan Kita

Khamis, Jun 30, 2011

Sepurnama Mengurusi KGT

Berkali-kali saya rasai betapa senda Ilahi romantisnya tiada peri, seringkali saya berasa sukar menyeimbangi laba dan bala yang memiliki pemberat neraca ringan sekali, acapkali saya diuji pada ketika saya amat menghajati dianugerahi perkara yang menepati kehendak hati, saya juga dikehendaki bersedia memperkasakan jiwa demi menjadi berani hidup berani mati kerana tukaran imipi menjadi realiti itu ialah kehilangan sesuatu yg paling saya sayangi.
Sepurnama mengurusi KGT 28 Jumadil Akhir - 28 Rejab 1432 Hijri, saya berasa umpama di syurga sudah berpijak sebelah kaki justeru taklif yang saya galas ialah mendaulatkan kembali DnD karensi nabawi, membasmi riba yang diisytihar perang oleh Allah swt & Rasul-Nya sendiri. Dan, ah jika kaki yang sebelah lagi melangkah dengan kurang teliti, nescaya semudah memetik jari saya rentung dilahap api. Ya Rabbi, kumohon dengan segala rahmat dan ihsan-Mu daku dijauhi.

Tiada ulasan: